Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
31.10.2022 - Combaterea spălării banilor: cea mai recentă evaluare a riscurilor de spălare a banilor și de finanțare a terorismului în cadrul pieței unice este acum disponibilă
ED Targoviste

Comisia Europeană a adoptat Raportul privind evaluarea supranațională a riscurilor (SNRA), un instrument menit să ajute statele membre să identifice și să abordeze riscurile de spălare a banilor și de finanțare a terorismului.

 

Deși majoritatea recomandărilor formulate ca rezultat al evaluărilor anterioare (ultimul astfel de raport datează din 2019) au fost deja puse în aplicare, raportul subliniază faptul că deficiențele în ceea ce privește identificarea beneficiarilor reali continuă să reprezinte o amenințare considerabilă la adresa sistemului financiar, deoarece anonimatul rămâne o vulnerabilitate critică pentru toate sectoarele și activitățile.

De asemenea, raportul recalculează nivelurile de risc din anumite domenii în care au fost identificate modificări începând din 2019, cum ar fi criptoactivele și jocurile de noroc online, unde riscurile sunt în prezent mai mari. Comisia își menține angajamentul de a proteja cetățenii și sistemul financiar ale UE împotriva spălării banilor și a finanțării terorismului.

Normele recente privind combaterea spălării banilor propuse în pachetul legislativ din 2021 vizează îmbunătățirea detectării tranzacțiilor și activităților suspecte și eliminarea lacunelor utilizate de infractori pentru a spăla veniturile ilicite sau pentru a finanța activități teroriste prin intermediul sistemului financiar. Raportul de astăzi recunoaște importanța acestui pachet, care se discută în prezent în Parlamentul European și în Consiliu.

Raportul complet este disponibil aici.

Date de contact

Nume

Daniel Ferrie

Email

daniel.ferrie@ec.europa.eu

Phone number

+ 32 2 298 65 00

Nume

Aikaterini Apostola

Email

aikaterini.apostola@ec.europa.eu

Phone number

+ 32 2 298 76 24


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană