Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
28.11.2022 - Planul european de luptă împotriva cancerului: intră în vigoare interdicția privind produsele din tutun încălzit aromatizate
ED Targoviste

Comisia salută intrarea în vigoare, la 23 noiembrie, a interdicției privind produsele din tutun încălzit aromatizate.

 

Aceasta răspunde creșterii semnificative a vânzărilor de astfel de produse din tutun în întreaga UE. Interdicția va contribui la atingerea obiectivului de a crea o „generație fără tutun” stabilit în Planul european de combatere a cancerului, care își propune ca mai puțin de 5 % din populație să mai utilizeze tutun până în 2040.

Stella Kyriakides, comisara pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat: Tutunul cauzează 90 % din cancerele pulmonare. Este esențial să se adopte o poziție fermă pentru a se reduce consumul de tutun, cu atât mai mult cu cât asistăm la introducerea continuă pe piață a unor noi produse. Datorită interdicției, cetățenii noștri, și în special tinerii, vor fi mai bine protejați de efectele dăunătoare ale acestor produse, ceea ce ne aduce cu un pas mai aproape de o „generație fără tutun”.

Statele membre au acum la dispoziție opt luni pentru a transpune directiva delegată în legislația lor națională. Noile norme vor deveni pe deplin aplicabile începând cu 23 octombrie 2023, după încheierea unei perioade de tranziție de trei luni în care să se poată epuiza stocul existent de produse din tutun încălzit aromatizate.

Pentru mai multe informații privind activitatea Comisiei în ceea ce privește tutunul, vă invităm să consultați această pagină.

Detalii

Data publicării

23 noiembrie 2022

Date de contact

Nume

Stefan De Keersmaecker

Email

stefan.de-keersmaecker@ec.europa.eu

Phone number

+ 32 229 84680;

Nume

Célia Dejond

Email

celia.dejond@ec.europa.eu

Phone number

+ 32 2 298 81 99


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană