Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
22.01.2023 - Comisia aprobă schema de ajutor de stat în valoare de 44 milioane EUR propusă de România pentru sprijinirea crescătorilor de bovine în contextul invadării Ucrainei
ED Targoviste

Ajutoare de stat: Comisia aprobă schema de ajutor de stat în valoare de 44 milioane EUR propusă de România pentru sprijinirea crescătorilor de bovine în contextul invadării Ucrainei de către Rusia.

 

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 44 de milioane EUR (217,7 milioane RON) propusă de România pentru a veni în ajutorul crescătorilor de bovine în contextul războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei. Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar de criză pentru măsuri de ajutor de stat adoptat de Comisie la 23 martie 2022 și modificat la 20 iulie 2022 și la 28 octombrie 2022.

În cadrul acestei scheme, ajutoarele vor fi acordate sub formă de granturi directe. Scopul schemei este compensarea beneficiarilor eligibili pentru o parte din costurile suplimentare suportate ca urmare a creșterilor de prețuri pentru combustibil, energie și furaje. De asemenea, prin această schemă se dorește sprijinirea crescătorilor în depășirea dificultăților financiare ale acestora legate de actuala criză geopolitică.

Comisia a concluzionat că schema propusă de România respectă condițiile stabilite de Cadrul temporar de criză. În special, ajutoarele (i) nu vor depăși 250 000 EUR per beneficiar și (ii) vor fi acordate până la 31 decembrie 2023. Comisia a concluzionat că schema este necesară, adecvată și proporțională pentru remedierea unei perturbări grave a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile stabilite de Cadrul temporar de criză. Pe baza acestor concluzii, Comisia a aprobat schema de ajutor în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Informații suplimentare privind Cadrul temporar de criză și alte acțiuni întreprinse de Comisie pentru a aborda impactul economic al războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei sunt disponibile aici. Versiunea neconfidențială a deciziei va fi disponibilă în Registrul ajutoarelor de stat, cu numărul SA.105163, pe site-ul web al Comisiei privind concurența, de îndată ce vor fi fost soluționate eventualele probleme legate de confidențialitate.

(Pentru informații suplimentare: Arianna Podesta – Tel.: +32 2 298 70 24; Nina Ferreira - Tel.: +32 2 29 9 81 63; Maria Tsoni – Tel.: +32 2 299 05 26)


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană