Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
25.02.2023 - Comisia consolidează securitatea cibernetică și suspendă utilizarea TikTok pe dispozitivele sale de serviciu
ED Targoviste

Pentru a spori securitatea cibernetică la nivelul instituției, Consiliul pentru gestiunea corporativă din cadrul Comisiei a decis să suspende utilizarea aplicației TikTok pe dispozitivele de serviciu.

 

Această măsură urmărește să protejeze Comisia împotriva amenințărilor și acțiunilor la adresa securității cibernetice, care pot fi exploatate pentru atacuri cibernetice împotriva mediului corporativ al Comisiei. Evoluțiile în materie de securitate ale celorlalte platforme de comunicare socială vor fi, de asemenea, reexaminate în mod constant.

Măsura este în conformitate cu politicile interne stricte ale Comisiei în materie de securitate cibernetică pentru utilizarea dispozitivelor mobile pentru comunicările electronice legate de activitățile profesionale. Această măsură completează recomandările continue adresate de Comisie personalului său în vederea aplicării celor mai bune practici atunci când utilizează platformele de comunicare socială și pentru a menține un nivel ridicat de conștientizare în domeniul cibernetic în activitatea sa zilnică.

Comisia se angajează să garanteze că personalul său este bine protejat împotriva amenințărilor și incidentelor cibernetice care sunt în prezent în creștere. Prin urmare, este de datoria noastră să răspundem cât mai curând posibil la eventualele alerte cibernetice.

Suspendarea de astăzi este o decizie internă adoptată la nivelul instituției care se limitează strict la utilizarea dispozitivelor înregistrate în serviciul său mobil.

Detalii

Data publicării

23 februarie 2023

Date de contact

Nume

Sonya GOSPODINOVA

Email

sonya.gospodinova@ec.europa.eu

Phone number

+32 2 296 69 53

Nume

Marietta GRAMMENOU

Email

marietta.grammenou@ec.europa.eu

Phone number

+32 2 298 35 83


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană