Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
15.05.2023 - Inițiativa DiscoverEU: Comisia le distribuie tinerilor europeni peste 35000 de permise de călătorie gratuite
ED Targoviste

Cei 145 657 de tineri cu vârsta de 18 ani înscriși pentru a obține unul dintre cele 35 324 de permise de călătorie disponibile vor primi astăzi rezultatele rundei de înscrieri la DiscoverEU din martie 2023. 

 

Candidații selecționați vor călători individual sau în grup de maximum cinci persoane între 15 iunie 2023 și 30 septembrie 2024.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: „Programul DiscoverEU a fost lansat în urmă cu cinci ani, înregistrând de atunci peste un milion de înscrieri în rândul tinerilor dornici să participe. Acest număr impresionant de înscrieri evidențiază că tinerii noștri sunt interesați să cunoască alte culturi și să interacționeze unii cu alții. Știu și că tinerii țin foarte mult să edifice un viitor durabil, incluziv și frumos. De aceea, am publicat itinerariile noului Bauhaus european: am convingerea că explorarea acestor orașe inovatoare și vizionare va fi o sursă de inspirație durabilă. Le urez tuturor participanților numai bine și să se distreze de minune în călătoria lor DiscoverEU.”

Participanții vor călători cu trenul, dar se prevăd excepții astfel încât tinerii care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate să poată participa la rândul lor. Această rundă de înscrieri face parte din programul Erasmus+ și a cunoscut un interes mai susținut deoarece 2022 a fost Anul european al tineretului. În cadrul acestei runde s-au acceptat înscrieri din rândul tinerilor cetățeni, născuți între 1 iulie 2004 și 30 iunie 2005, din statele membre ale UE, precum și din țările asociate Erasmus + (Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Macedonia de Nord, Serbia și Turcia).

Tinerilor participanți li s-au oferit încă și mai multe ocazii de a întări dimensiunea educativă a acțiunii, cum ar fi reuniuni informative înainte de plecare sau întâlniri DiscoverEU în toată Europa. Mai multe informații cu privire la datele referitoare la fiecare țară sunt disponibile aici.

Date de contact

Nume Sonya Gospodinova

Număr de telefon

+32 2 296 69 53

Nume Flore Boutier

Număr de telefon

+32 2 296 60 43


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană