Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
25.10.2023 - Comisia trimite o cerere de informații către TikTok în temeiul Regulamentului privind serviciile digitale
ED Targoviste

La 19 octombrie, Comisia Europeană a trimis TikTok o cerere oficială de informații în temeiul Regulamentului privind serviciile digitale.

 

Comisia solicită TikTok să furnizeze mai multe informații cu privire la măsurile pe care le-a luat pentru a se conforma obligațiilor legate de evaluarea riscurilor și de măsurile de atenuare a acestora în ceea ce privește răspândirea conținuturilor ilegale, în special răspândirea conținuturilor cu caracter terorist și violent și a discursurilor de incitare la ură, precum și presupusa răspândire a informațiilor false. În plus, cererea tratează și respectarea de către TikTok a altor elemente ale Regulamentului privind serviciile digitale, în special în ceea ce privește dispozițiile referitoare la protecția minorilor în mediul online.

TikTok trebuie să furnizeze Comisiei informațiile solicitate până la 25 octombrie 2023 (în cazul întrebărilor privind răspunsul la crize) și până la 8 noiembrie 2023 (în ceea ce privește protejarea integrității alegerilor și protejarea minorilor în mediul online). Pe baza evaluării răspunsurilor primite de la TikTok, Comisia va analiza care sunt etapele următoare. Acest lucru ar putea implica deschiderea oficială a procedurii în temeiul articolului 66 din Regulamentul privind serviciile digitale. În temeiul articolului 74 alineatul (2) din Regulamentul privind serviciile digitale, Comisia poate impune amenzi pentru transmiterea de informații incorecte, incomplete sau înșelătoare ca răspuns la o cerere de informații. În cazul în care TikTok nu răspunde, Comisia poate hotărî să solicite informațiile prin intermediul unei decizii. În acest caz, lipsa unui răspuns în termenul stabilit ar putea duce la impunerea de penalități cu titlu cominatoriu.

În urma desemnării sale ca platformă online foarte mare, TikTok trebuie să respecte întregul set de dispoziții introduse de Regulamentul privind serviciile digitale, inclusiv evaluarea și atenuarea riscurilor legate de diseminarea de conținut ilegal, de dezinformare și orice efecte negative asupra exercitării drepturilor fundamentale.

Date de contact

Johannes Bahrke

Nume

Johannes Bahrke

Număr de telefon

+32 2 295 86 15


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană