Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
10.04.2024 - Instituțiile UE se angajează să încurajeze mersul cu bicicleta în întreaga Europă
ED Targoviste

UE a făcut la 3 aprilie, încă un pas important în reducerea emisiilor generate de transporturi, prin adoptarea Declarației europene privind deplasarea cu bicicleta.

 

În marginea Consiliului European Transporturi informal și a „Zilelor pentru interconectarea Europei”, comisarul pentru transporturi Adina Vălean va semna declarația împreună cu Karima Delli, președinta Comisiei pentru transport a Parlamentului European, și cu Georges Gilkinet, viceprim-ministrul Belgiei. Semnarea acestei declarații este, de asemenea, aliniată la obiectivul Președinției belgiene a Consiliului de a decarboniza sectorul transporturilor din UE.

Declarația recunoaște că mersul cu bicicleta este o modalitate de transport sustenabilă, accesibilă și la prețuri abordabile, care are o valoare adăugată puternică pentru economia UE. Ea include angajamente clare, precum crearea unor rețele sigure și coerente pentru biciclete în orașe, legături mai bune cu transportul în comun, spații de parcare securizate și acces la punctele de reîncărcare pentru bicicletele electrice. Aceste angajamente trebuie asumate la nivelul UE, precum și la nivel național, regional și local. Toate acestea sunt elemente necesare pentru îmbunătățirea calității și a cantității infrastructurii pentru biciclete în toate statele membre și pentru sporirea atractivității mersului cu bicicleta pentru public.

Pe baza unei propuneri lansate de Comisie în octombrie 2023 și ca răspuns la solicitările Parlamentului European și ale statelor membre, declarația constituie un angajament politic comun și o busolă strategică pentru politicile și inițiativele existente și viitoare legate de mersul cu bicicleta.

Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat: „Recunoaștem numeroasele beneficii ale mersului cu bicicleta: reduce poluarea, precum și congestia urbană, și promovează stiluri de viață mai sănătoase. Mai mult, mersul cu bicicleta este o piatră de temelie a industriei europene, stimulând inovarea și creșterea economică și creând în același timp locuri de muncă de înaltă calitate la nivel local. Acceptarea mersului cu bicicleta se aliniază la strategia industrială a UE și la obiectivele acesteia.”

Puteți găsi mai multe informații aici.

Detalii

Data publicării

3 aprilie 2024

Date de contact

Adalbert Jahnz

Nume

Adalbert Jahnz

Număr de telefon

+32 2 295 31 56

Anna Wartberger

Nume

Anna Wartberger

Număr de telefon

+32 2 298 79 86


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană