Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
29.04.2024 - Comisia desemnează Shein drept platformă online foarte mare în temeiul Regulamentului privind serviciile digitale
ED Targoviste

La 26 aprilie, Comisia a desemnat în mod oficial firma Shein drept platformă online foarte mare, în temeiul Regulamentului privind serviciile digitale (DSA - Digital Services Act).

 

Shein este un magazin de modă online care are, în medie, peste 45 de milioane de utilizatori lunari în Uniunea Europeană. Acest număr de utilizatori, pe care Shein i-a comunicat Comisiei, depășește pragul prevăzut în DSA pentru desemnarea unei platforme online foarte mari.

După desemnarea sa de astăzi, Shein va trebui să respecte cele mai stricte norme prevăzute în  Regulamentul privind serviciile digitale, în termen de patru luni de la notificarea sa (adică până la sfârșitul lunii august 2024). Printre acestea se numără obligația de a adopta măsuri specifice menite să responsabilizeze și să protejeze utilizatorii online, inclusiv minorii, precum și obligația de a evalua și a atenua, în mod corespunzător, orice riscuri sistemice care decurg din serviciile sale.

Comisia va avea competența de a supraveghea respectarea de către Shein a Regulamentului privind serviciile digitale, în cooperare cu coordonatorul irlandez al serviciilor digitale.

Această desemnare are loc la un an de la adoptarea de către Comisie a primelor decizii de desemnare și ilustrează modul în care Comisia continuă să monitorizeze îndeaproape evoluțiile pieței. În prezent, Comisia a desemnat 23 de platforme și motoare de căutare online foarte mari în temeiul DSA.

Pentru informații suplimentare, aveți la dispoziție comunicatul nostru de presă.

Detalii

Data publicării

26 aprilie 2024

Date de contact

Johannes Bahrke

Nume

Johannes Bahrke

Număr de telefon

+ 32 2 295 86 15

Thomas Regnier

Nume

Thomas Regnier

Număr de telefon

+ 32 2 299 10 99


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană