Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
19.05.2024 - Piața online de vânzare a biletelor Viagogo se angajează să amelioreze condițiile și informațiile pentru consumatori
ED Targoviste

Piața online de vânzare a biletelor Viagogo se angajează să amelioreze condițiile și informațiile pentru consumatori în urma unui dialog cu Comisia și cu autoritățile de protecție a consumatorilor.

 

În urma unui dialog cu Comisia Europeană și cu autoritățile naționale de protecție a consumatorilor din statele membre, piața online pentru revânzarea biletelor la evenimente Viagogo s-a angajat să informeze mai bine consumatorii cu privire la condițiile de revânzare a biletelor și să nu mai exercite presiuni asupra consumatorilor cu mesaje de „numărătoare inversă” excesive în calitatea sa de comerciant.

Comisia și autoritățile naționale de protecție a consumatorilor au primit numeroase plângeri cu privire la site-ul web Viagogo, referitoare de exemplu la lipsa unor informații clare cu privire la taxele și comisioanele care trebuie plătite de consumatori, pe care Viagogo s-a angajat să le trateze.

Rețeaua de cooperare în domeniul protecției consumatorilor (CPC), coordonată de Comisie, a inițiat un dialog cu Viagogo în luna aprilie 2021. După mai multe schimburi de corespondență, Viagogo a acceptat să aducă o serie de modificări versiunilor site-ului său web destinat consumatorilor din UE/SEE, până la sfârșitul lunii august 2024, în calitatea sa de comerciant. Printre modificări se numără, de exemplu, clarificarea suplimentară a modului în care Viagogo clasifică biletele în rezultatele căutărilor, și anume informarea consumatorilor, deja de pe pagina de selectare a biletului, dacă vânzătorul biletului este un comerciant sau un alt consumator.

În plus, Viagogo a acceptat să pună în aplicare, până la sfârșitul lunii august, o serie de modificări și de clarificări ale mai multor clauze din condițiile sale generale.

Pentru mai multe informații, sunt disponibile online un comunicat de presăși o fișă informativă.

Detalii

Data publicării

16 mai 2024

Date de contact

Christian Wigand

Nume

Christian Wigand

Număr de telefon

+ 32 2 296 22 53

Jördis Ferroli

Nume

Jördis Ferroli

Număr de telefon

+ 32 2 299 27 29


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană