Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
27.05.2024 - Un nou sondaj Eurobarometru reflectă opiniile și așteptările cetățenilor UE înainte de alegerile europene
ED Targoviste

Cel mai recent sondaj Eurobarometru standard publicat arată că europenii doresc ca UE să fie mai puternică și mai independentă.

 

În special, peste trei sferturi dintre europeni (77 %) sprijină o politică de apărare și de securitate comună la nivelul țărilor UE, în timp ce peste șapte din zece cetățeni ai UE (71 %) sunt de acord că UE trebuie să își consolideze capacitatea de a produce echipamente militare. În plus, respondenții consideră că securitatea și apărarea (34 %) reprezintă domeniul prioritar de acțiune pentru UE pe termen mediu, urmat îndeaproape de climă și de mediu (30 %).

În contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, aproape nouă din zece respondenți (87 %) sunt de acord să ofere asistență umanitară celor afectați de război și peste opt (83 %) sunt de acord să primească în UE persoane care fug din calea războiului. Un procent de 72 % din cetățenii UE sprijină sancțiunile economice împotriva guvernului rus și a întreprinderilor și persoanelor fizice din Rusia, iar 70 % sunt de acord să ofere sprijin financiar Ucrainei.

În ceea ce privește percepția asupra situației economiei europene, aceasta s-a îmbunătățit din toamna anului 2023, 47 % din respondenți calificând-o în prezent drept „bună” – cel mai ridicat nivel din 2019. În plus, peste șase din zece cetățeni ai UE (62 %) sunt, de asemenea, optimiști în ceea ce privește viitorul UE.

Un comunicat de presă, precum și rezultatele complete ale sondajului sunt disponibile online.

(Pentru mai multe informații: Arianna Podesta – Tel.: +32 2 298 70 24; Quentin Cortes – Tel.: +32 2 291 32 83)


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană