Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
27.05.2024 - Fonduri UE în valoare de 17 milioane EUR pentru extinderea infrastructurii de apă și canalizare din județul Gorj, România
ED Targoviste

Comisia Europeană a aprobat la 22 mai o investiție de aproape 17 milioane de euro din Fondul de Coeziune pentru extinderea infrastructurii de apă și canalizare din județul Gorj, România.

 

Principalul scop al proiectului este extinderea sistemelor de alimentare cu apă cu 14 km de noi conducte de apă și cu 79 km de sisteme de distribuție. În plus, este planificată reabilitarea a 47 km de conducte de apă și a 95 km de rețea de distribuție. Reabilitarea va reduce pierderile de apă și 82 200 de locuitori vor beneficia de sisteme îmbunătățite de alimentare cu apă. Dintre aceștia, un număr de 6 207 de persoane vor fi conectate pentru prima oară la rețeaua de alimentare cu apă.

Epurarea eficace a apelor uzate și sporirea conexiunilor la rețea vor reduce gradul de poluare a râurilor, precum și pierderile de apă cauzate de infrastructura învechită. De asemenea, proiectul va asigura populației din județul Gorj o alimentare cu apă sigură și fiabilă care respectă legislația UE.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană