Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
31.05.2024 - S-au deschis candidaturile la Premiul Lorenzo Natali pentru jurnalism
ED Targoviste

Începând de ieri, 29 mai, jurnaliștii își pot depune candidatura pentru Premiul Lorenzo Natali 2024, premiul emblematic al UE pentru jurnalism, prezentând reportaje care îndeplinesc criteriile acestui premiu. 

 

Jurnaliștii care se ocupă de aspecte legate de climă, de mediu și de energie, de domeniul digital și de infrastructuri, de egalitatea de gen, de dezvoltarea umană, de migrație și de strămutarea forțată, de pace și de guvernanță, de creșterea economică și de locurile de muncă sustenabile sau de tineret își pot depune candidatura online până pe 30 iunie, la ora 24.00 – ora Bruxelles-ului (CEST).

Comisarul pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, a declarat: „Premiul Lorenzo Natali recunoaște și celebrează rolul esențial pe care îl joacă jurnaliștii în demascarea faptelor și în demonstrarea adevărului. El încurajează jurnaliștii să își facă auzită vocea, să aducă la lumina zilei povești omenești necunoscute și să se apere în calitatea lor de gardieni ai libertății presei. Jurnaliștii pot contribui astfel la eforturile colective de construire a unor societăți mai empatice, mai incluzive și mai sustenabile, pentru o lume mai bună. ”

Un juriu format din jurnaliști de talie internațională și din reprezentanți ai principalelor organizații neguvernamentale din întreaga lume va desemna câștigătorii pentru fiecare categorie. Fiecare câștigător va primi un premiu în valoare de 10 000 EUR. Câștigătorului sau câștigătoarei la categoria „Cel mai bun reportaj al unui tânăr jurnalist” i se va oferi, de asemenea, o experiență profesională sau un stagiu la un partener media.

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul ceremoniei de decernare a Premiului Lorenzo Natali, care va avea loc la Bruxelles înainte de sfârșitul anului.

Premiul aduce un omagiu fostului vicepreședinte al Comisiei Europene Lorenzo Natali, care a contribuit în mod semnificativ la promovarea și la aprofundarea politicilor europene de dezvoltare. Acest premiu menține viu spiritul acestuia de peste 30 de ani, acordând o distincție jurnaliștilor ale căror reportaje încurajează schimbarea. Premiul a fost lansat pentru prima dată de Comisia Europeană în 1992.

Mai multe detalii sunt disponibile online.

Detalii

Data publicării

29 mai 2024

Date de contact

Ana Pisonero

Nume

Ana Pisonero

Număr de telefon

+32 2 295 43 20

Daniel Puglisi

Nume

Daniel Puglisi

Număr de telefon

+32 2 296 91 40


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană