Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
31.05.2024 - Comisia urmează să finanțeze proiecte de consolidare a luptei împotriva corupției în UE și în afara acesteia
ED Targoviste

Comisia Europeană a pus ieri, 30 mai, la dispoziție un cuantum de 3 milioane EUR din Fondul pentru securitate internă (FSI) pentru proiecte de consolidare a prevenirii și combaterii corupției. 

 

Cererea de propuneri va consolida acțiunile de combatere a corupției și va sprijini activitatea anticorupție a statelor membre, a țărilor candidate și a altor părți interesate. Ea este deschisă instituțiilor publice, organizațiilor cu scop lucrativ și celor fără scop lucrativ, precum și organizațiilor internaționale.

Această inițiativă se bazează pe activitatea desfășurată în cursul mandatului actual al Comisiei pentru a consolida prevenirea și combaterea corupției. În luna mai 2023, Comisia a adoptat un pachet de măsuri anticorupție, printre care o propunere de directivă privind combaterea corupției și o comunicare privind combaterea corupției. Normele propuse impun incriminarea tuturor formelor de corupție, inclusiv darea sau luarea de mită, deturnarea de fonduri, traficul de influență, abuzul de putere, obstrucționarea justiției și îmbogățirea ilicită. Aceasta include obligații atât pentru persoanele fizice, cât și pentru întreprinderi, asigurând răspunderea pentru toți.

Cererea de propuneri este publicată online aici.

Detalii

Data publicării

30 mai 2024

Date de contact

Anitta Hipper

Nume

Anitta Hipper

Număr de telefon

+32 2 298 56 91

Elettra Di Massa

Nume

Elettra Di Massa

Număr de telefon

+32 2 298 21 61


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană