Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
16.06.2024 - Comisia propune prelungirea până în martie 2026 a protecției temporare pentru persoanele care fug din calea agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei
ED Targoviste

Comisia a propus la 11 iunie, prelungirea cu încă un an a protecției temporare pentru persoanele care fug din calea agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, de la 5 martie 2025 la 4 martie 2026.

 

Având în vedere atacurile continue ale Rusiei asupra infrastructurii civile și critice din Ucraina, în prezent nu există condiții sigure și durabile pentru întoarcerea populației în Ucraina.

Prin urmare, Comisia consideră că motivele protecției temporare persistă și că aceasta ar trebui prelungită cu încă un an, ca răspuns necesar și adecvat la situația actuală. Scopul final este de a se asigura faptul că toți cei care fug din calea războiului de agresiune al Rusiei pot găsi protecție în UE și că celor aproape 4,2 milioane de persoane care beneficiază deja de protecție temporară în statele membre ale UE li se poate oferi un nivel de stabilitate cât mai mare posibil în circumstanțele actuale.

Comisia va prezenta propunerea miniștrilor în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne din 13 iunie. Consiliului îi revine apoi sarcina de a adopta în mod oficial propunerea.

Un comunicat de presă este disponibil aici.

Detalii

Data publicării

11 iunie 2024

Date de contact

Anitta Hipper

Nume

Anitta Hipper

Număr de telefon

+32 229 85691

Yuliya Matsyk

Nume

Yuliya Matsyk

Număr de telefon

+32 2 291 31 73


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană