Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
16.06.2024 - Comisia deschide o investigație aprofundată privind subvențiile străine în legătură cu achiziționarea unor părți din PPF Telecom de către e&
ED Targoviste

Comisia deschide o investigație aprofundată privind subvențiile străine în legătură cu achiziționarea unor părți din PPF Telecom de către e&.

 

Comisia Europeană a deschis o investigație aprofundată pentru a evalua, în temeiul Regulamentului privind subvențiile străine („RSS”), achiziționarea de către Emirates Telecommunications Group Company PJSC („e&”) a controlului exclusiv asupra PPF Telecom Group B.V. („PPF”), cu excepția activităților acesteia din Cehia. Comisia are motive de îngrijorare preliminare cu privire la faptul că este posibil ca e& să fi primit subvenții străine care ar putea denatura piața internă a UE. e& este un operator de telecomunicații controlat de stat, cu sediul în Emiratele Arabe Unite („EAU”). PPF este un operator de telecomunicații european și o filială a PPF Group.

Investigația preliminară indică faptul că există suficiente indicii că e& a primit subvenții străine care denaturează piața internă a UE.

Presupusele subvenții iau în special forma unei garanții nelimitate din partea EAU și a unui împrumut din partea băncilor controlate de EAU care facilitează în mod direct tranzacția. Astfel de subvenții sunt printre cele mai susceptibile să denatureze piața internă, astfel cum se prevede în Regulamentul privind subvențiile străine. Comisia este îngrijorată de faptul că este posibil ca aceste subvenții să fi îmbunătățit capacitatea e& de a efectua achiziția, precum și poziția concurențială viitoare în UE a entității rezultate în urma fuziunii, în special prin îmbunătățirea capacității acesteia de a-și finanța activitățile din UE în condiții preferențiale. 

Vicepreședinta executivă Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenței, a declarat: „Astăzi deschidem prima noastră investigație aprofundată cu privire la o concentrare în temeiul Regulamentului privind subvențiile străine - achiziționarea de către Emirates Telecommunications a unor părți din PPF Telecom. RSS ne permite să abordăm sprijinul cu efect de denaturare acordat de țări terțe pentru achiziționarea de întreprinderi în UE. De asemenea, investigația noastră va evalua și dacă este posibil ca e& să fi primit subvenții străine care ar putea denatura concurența loială în sectorul telecomunicațiilor.”

Un comunicat de presă este disponibil online.

Detalii

Data publicării

11 iunie 2024

Date de contact

Lea Zuber

Nume

Lea Zuber

Număr de telefon

+32 2 295 62 98


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană