Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
11.01.2024 - 1974 de tineri români vor putea călători în întreaga Europă cu ajutorul permiselor „DiscoverEU”
ED Targoviste

1974 de tineri români vor putea călători în întreaga Europă cu ajutorul permiselor „DiscoverEU”.

 

Un număr de 1974 de tineri români în vârstă de 18 ani vor primi un permis de călătorie gratuit pentru a explora diversitatea Europei, pentru a afla lucruri noi despre istoria și despre patrimoniul cultural al acesteia, precum și pentru a cunoaște oameni de pe întreg cuprinsul continentului. Acest lucru se datorează inițiativei „DiscoverEU”, finanțată în cadrul programului Erasmus+. Cei ale căror cereri din cadrul rundei de înscrieri DiscoverEU din luna octombrie 2023 au fost aprobate primesc astăzi vestea cea bună. Ei vor călători în principal cu trenul, în perioada martie 2024-mai 2025.  

Până în prezent, peste 11 600 de tineri români au beneficiat de un astfel de permis de călătorie. 

Iliana Ivanova, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: „DiscoverEU este o ocazie unică de a realiza o călătorie de neuitat în întreaga Europă, unde fiecare escală creează noi legături între oameni și scoate în evidență numeroasele fațete ale frumuseții Europei. Tuturor tinerilor exploratori care se lansează în această călătorie remarcabilă le spun: fie ca fiecare loc pe care îl vizitați să vă lărgească orizonturile, fiecare interacțiune să vă îmbogățească spiritul și fiecare întâlnire pe care o veți avea să vă lase o amintire de neuitat!” 

Această rundă de înscrieri DiscoverEU a fost deschisă tinerilor născuți între 1 ianuarie 2005 și 31 decembrie 2005, atât din statele membre ale UE, cât și din țările asociate Erasmus+. În cadrul acestei runde s-au înscris în total 144 038 de tineri, dintre care 36 318 au fost selectați. DiscoverEU include și o dimensiune de învățare, cu întâlniri sau sesiuni de informare înaintea plecării, desfășurate în întreaga Europă. Tinerii participanți se pot înscrie în grupul oficial de pe Facebook #DiscoverEU pentru a lua legătura cu comunitatea DiscoverEU.  

Mai multe informații privind DiscoverEU și cifrele pe fiecare țară în parte se găsesc în această fișă informativă.  

Date de contact

Johanna Bernsel

Nume

Johanna Bernsel

Număr de telefon

+ 32 2 298 66 99

Flore Boutier

Nume

Flore Boutier


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană