Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
10.11.2018 - Comisia Europeană investește în infrastructura și patrimoniul cultural din orașul Napoli și împrejurimi
ED Targoviste

Comisia Europeană a aprobat o finanțare de 868 milioane de euro din fondurile politicii de coeziune, pentru cinci proiecte majore ce vizează îmbunătățirea infrastructurii de transport și apă, precum și conservarea patrimoniului cultural în orașul italian Napoli și vecinătatea sa.

Pachetul de investiții va permite finalizarea lucrărilor începute în cadrul financiar anterior (2007-2013). Cele cinci proiecte vor fi finalizate între 2020 și 2022 și vor veni în sprijinul locuitorilor din Napoli.

"Napoli este o adevărată bijuterie europeană și mă bucur că fondurile UE ajută la punerea în valoare a frumuseții orașului, sprijină dezvoltarea sa economică și îmbunătățirea condițiilor de trai pentru locuitorii săi. Aceste proiecte sunt exemple ale prieteniei de lungă durată dintre UE, Italia și poporul italian", a declarat comisarul european pentru politică regională Corina Crețu. 

Peste 72 milioane de euro pentru renovarea centrului istoric al orașului Napoli

Lucrările finanțate de UE vor contribui la renașterea culturală și socială a acestui sit de patrimoniu UNESCO, aducând beneficii celor 85.000 de locuitori din centrul orașului.

În urma unui plan cuprinzător de dezvoltare urbană, finanțarea UE va fi utilizată pentru a aduce îmbunătățiri în ceea ce privește spațiile publice, trotuarele, precum și drumurile și pistele pentru biciclete și pietoni. În jurul Domului din Napoli vor fi create zone în care vor fi instalate puncte de acces Wi-Fi, precum și piste de biciclete și sisteme moderne de supraveghere video.

Proiectul are, de asemenea, obiectivul de a proteja și încuraja micii întreprinzători specializați în meșteșugurile tradiționale, cum ar fi producția de instrumente muzicale sau de hârtie, și de a permite înființarea de noi firme în această zonă în conformitate cu recomandările UNESCO.

Aproape 111 milioane de euro sunt investiți în portul Napoli

Un pol economic important pentru regiunea Campania și pentru întreaga Italie, portul din Napoli va beneficia de o finanțare de 111 milioane de euro din fondurile politicii de coeziune. Banii vor fi folosiți pentru extinderea rețelei de canalizare, modernizarea accesului feroviar și rutier existent, curățarea fundului mării, extinderea digurilor și instalarea de noi panouri solare.

Prin îmbunătățirea accesului la port, lucrările finanțate de UE vor permite creșterea volumului de transport de mărfuri pe calea ferată, ceea ce va însemna și reducerea poluării aerului în zonă. De asemenea, investiția va contribui la protejarea mediului și la îmbunătățirea eficienței energetice a portului.

Aproape 67 milioane de euro pentru a achiziționa trenuri noi pentru linia de metrou 1 din Napoli

Fondurile vor fi folosite pentru a cumpăra 10 noi garnituri de tren pentru această linie de metrou. Până acum, 430 milioane de euro din fondurile politicii de coeziune, din perioadele bugetare anterioare, au fost investite pentru finalizarea unei secțiuni circulare din linia de metrou, ce va conecta zone strategice ale orașului, precum Piața Primăriei, gara centrală din Piazza Garibaldi și aeroportul Capodichino.

Aproximativ 188 milioane de euro pentru un mediu mai curat și o infrastructură de apă mai bună în zona metropolitană

Peste 134 milioane de euro din fondurile UE vor contribui la renovarea  a cinci stații de tratare a apelor reziduale din zona metropolitană Napoli, în localitățile Acerra, Marcianise, Napoli Nord, Foce Regi Lagni și Cuma. Proiectul va duce la creșterea calității apei din bazinul hidrografic al canalului Regi Lagni, a apelor de coastă din zona Phlegrean, precum și din zona insulelor Procida și Ischia. Peste 2,3 milioane de oameni vor beneficia de servicii de apă mai bune și de un mediu mai curat ca urmare a implementării acestui proiect.

În plus, peste 53 milioane de euro vor contribui la extinderea și modernizarea rețelelor de canalizare din șapte orașe ale provinciei Caserta, situată la 40 km de Napoli, spre nord. Calitatea apei va fi monitorizată continuu prin intermediul unui nou sistem disponibil în acest sens. Lucrările finanțate de UE vor împiedica deversarea apelor reziduale în mare, în zona de litoral Domitio, care, astfel, își va redobândi frumusețea de odinioară și potențialul turistic.

Context

Italia se clasează pe locul doi în calitatea sa de beneficiar de Fonduri structurale și de investiții europene, inclusiv prin intermediul politicii de coeziune, cu 44,7 miliarde de euro alocate în perioada 2014-2020. Ea se situează, de asemenea, pe locul doi ca beneficiar al Planului de investiții pentru Europa - Planul Juncker - în termeni absoluți, cu peste 50 miliarde de euro mobilizate deja în investiții suplimentare și cu peste 215.000 de IMM-uri ce urmează să beneficiaze de un mai bun acces la finanțare.

Comisia a susținut în permanență Italia în perioadele dificile. În anul 2017, Italiei i-au fost alocate fonduri suplimentare prin politica de coeziune, în valoare de 1,6 miliarde de euro pentru a gestiona efectele persistente ale crizei financiare și economice. Italia a primit, de asemenea, o finanțare fără precedent, de 1,2 miliarde de euro, din Fondul de solidaritate al UE în urma cutremurelor tragice din 2016 și 2017.

În plus, Italia a fost principalul beneficiar al mecanismului de flexibilitate din cadrul Pactului de stabilitate și creștere, volumul de finanțare fiind echivalent cu 30 miliarde de euro (1,8% din PIB) între 2015 și 2018. Acest mecanism a sprijinit punerea în aplicare a reformelor structurale și a ajutat Italia să răspundă unor provocări deosebite, cum ar fi amenințările la adresa securității, criza refugiaților și cutremurele.

Pentru următorul buget pe termen lung al UE, Comisia propune pentru Italia o alocare de 43,5 miliarde de euro din fondurile politicii de coeziune, respectiv o creștere de 8,5 miliarde de euro în prețuri curente, în contextul unei reduceri generale a bugetului pentru coeziune. Scopul este de a sprijini o redresare economică durabilă în acest stat membru al UE.

De la începutul mandatului Comisiei Juncker, în ultimii patru ani au fost create aproape 12 milioane de locuri de muncă în UE, dintre care un milion doar în Italia.

Persoane de contact pentru presă:

Johannes BAHRKE (+32 2 295 86 15)

Sophie DUPIN DE SAINT-CYR (+32 2 295 61 69)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană