Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală
28.07.2009 - Sondaj - Europenii se tem că îşi vor pierde locurile de muncă
ED Targoviste

        Unul din trei europeni este „foarte îngrijorat” că îşi va pierde locul de muncă, iar numărul celor care se tem că un membru al familiei va deveni şomer în următoarele luni este şi mai mare.

        Rezultatele sondajului comandat de UE şi realizat în luna iunie nu sunt o surpriză pentru nimeni. Europa se luptă să iasă din cea mai gravă recesiune postbelică, fiind estimată o contractare a economiei cu 4% în acest an. Măsurile monetare şi fiscale ar trebui să se facă simţite în 2010, însă până atunci se vor pierde circa 8,5 milioane de locuri de muncă.

        „După cum era de aşteptat, europenii sunt preocupaţi de impactul pe care îl va avea criza asupra familiilor şi asupra locurilor lor de muncă," a declarat comisarul pentru ocuparea forţei de muncă, Vladimír Špidla. „Este şi motivul pentru care au fost luate măsuri la nivel european chiar de la începutul crizei, pentru a se limita impactul acesteia asupra locurilor de muncă.”

        Špidla a menţionat propunerea UE referitoare la introducerea unui sistem de microcreditare, prin care s-ar acorda mici împrumuturi celor care doresc să demareze o afacere sau să îşi extindă activitatea companiei.

        De asemenea, Comisia doreşte să pună la dispoziţie mai multe fonduri pentru formarea profesională şi să extindă domeniul de aplicare a unui fond destinat să îi ajute pe lucrători să se adapteze la schimbările survenite la nivelul comerţului mondial.
        Întrebaţi ce cred despre astfel de politici, şapte din zece europeni au răspuns că acestea au un impact pozitiv. O treime din cei chestionaţi sunt în favoarea creşterii finanţării acordate de UE pentru crearea de locuri de muncă.

        Cel puţin 4 milioane de persoane şi-au pierdut locurile de muncă în ultimul an, rata şomajului crescând mai rapid în rândul tinerilor. Conform datelor furnizate de Oficiul de statistică al UE, rata şomajului în rândul europenilor sub 25 de ani a ajuns la 18% în primul trimestru al anului, adică mai mult decât dublul ratei totale (8,3%).

Pentru a-i ajuta pe tineri să rămână activi pe piaţa muncii, Comisia doreşte să convingă întreprinderile din UE să ofere alte 5 milioane de posturi suplimentare pentru stagiari.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală