Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală
02.09.2009 - BEI crește sprijinul său pentru proiectele IMM-urilor din România cu 140 de milioane de euro
ED Targoviste

        Banca Europeană de Investiții (EIB) furnizează două credite intermediare pentru a sprijini proiectele întreprinderilor mici și mijlocii din Romania:  80 de milioane de euro pentru Bancpost S.A. și 60 de milioane de euro pentru EFG Leasing IFN S.A.

  • Împrumutul pentru Bancpost România va finanța proiecte mici și mijlocii promovate de către IMM-uri în diverse sectoare din industrie, agricultură, turism și servicii. Acesta este al doilea împrumut intermediat furnizat de către BEI pentru Bancpost, ca urmare a unor rezultate pozitive cu împrumutul anterior al BEI de 20 de milioane de euro în 2006, care a fost utilizat pentru finanțarea unor proiecte promovate de autoritățile locale din România. De asemenea, este văzut ca o nouă prelungire a relației BEI cu Eurobank EFG Group, cu care Banca este angajată în cooperare în Europa de Sud-Est.
  • Împrumutul pentru EFG Leasing Romania va sprijini proiecte mai mici din România în sectoare ca industrie, servicii, inclusiv turism, agricultură, sănătate, energie și protecția mediului, de obicei, promovate de către IMM-uri, fiind disponibilă, de asemenea, o cotă de până la 30% pentru finanțarea proiectelor întreprinderilor de dimensiune medie și ale entităților din sectorul public. Aceasta este a treia operațiune a BEI în România, cu o instituție financiară care operează în sectorul de leasing. În cadrul acestui împrumut, EFG Leasing Romania va beneficia, și de Facilitatea de finanțare a IMM-urilor, un program special de finanțare nerambursabilă promovat de Comisia Europeană axat pe dezvoltarea viitoare puternică și competitivă a întreprinderilor mici și mijlocii din Romania, oferind instituţiilor partenere BEI stimulente financiare pentru a acorda împrumuturi pentru IMM-uri.

        Împrumuturile BEI pentru IMM-uri urmăresc reducerea impactului crizei economice mondiale prin facilitarea accesului la fonduri pe termen mediu și lung în condiții financiare avantajoase. În acest scop, banca și-a simplificat procedurile și lăregește sfera finanțării, acoperind și investițiile în active necorporale și în fondul de rulment. În plus, crește transparența lucrând în vederea unui transfer mai eficient a fondurilor BEI către beneficiarii finali.

Context

        Sarcina BEI, instituția de finanțare a Uniunii Europene, este de a contribui la integrarea, dezvoltarea echilibrată și coeziunea economică și socială a statelor membre prin finanțarea investițiilor sigure.

        Prin liniile sale de credit pentru instituțiile financiare, BEI finanțează proiecte implementate de obicei de IMM-uri (cu mai puțin de 250 de angajați) și de companii mijlocii sau autorități locale. Pentru a crește accesul IMM-urilor la finanțare pe termen lung, BEI cooperează îndeaproape cu instituțiile financiare locale, care au expertiza pieței locale, în special în furnizarea de servicii pentru întreprinderi, printr-o rețea bine dezvoltată. Din 1990, BEI a semnat contracte de împrumut în România care se ridică la aproape  6.6 miliarde de euro, din care aproximativ 530 milioane de euro (inclusiv creditele curente) au sprijinit IMM-uri și proiecte ale autorităților locale.

        Contacte de presă: Departamentul de Comunicare, Dnul Dušan Ondrejička (d.ondrejicka@eib.org, tel.: +352-4379-83334) sau vizitați site-ul BEI  ( www.eib.org ).

Sursa: Rapid – Europa – Press Releases


NoutatiALTE NOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală