Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală
07.10.2009 - O abordare femeie către femeie pentru a promova spiritul antreprenorial
ED Targoviste

        Sunt necesare mai multe femei în afaceri. În această săptămână, 130 de femei de afaceri europene de succes desfășoară o campanie pentru a încuraja mai multe femei să devină antreprenori și să pornească propriile companii. Numite de Comisarul Vladimír Špidla pe 5 octombrie seara, aceste femei de afaceri de succes vor acționa ca Ambasadori ai Spiritului Antreprenorial.

        Vicepreședintele Günter Verheugen, Comisarul pentru Întreprinderi și Industrie și Vladimír Špidla, Comisarul European pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Egalitate a declarat: “UE are nevoie de mai mulți antreprenori, de mai multe persoane care au idei inovatoare și abordări creative în afaceri. Pentru prea mult timp, am folosit insuficient potențialul femeilor. Acest lucru trebuie să se schimbe și trebuie să încurajăm mai multe femei care conduc afaceri. Aceasta nu va aduce doar noi idei de afaceri dar va consolida, de asemenea, rolul femeilor în societățile noastre."

        2008 Small Business Act care are ca scop îmbunătățirea abordării generale a spiritului antreprenorial a invitat mai multe femei în afaceri. Într-adevăr, în comparație cu bărbații, mai puține femei în UE sunt liber profesioniste și chiar mai puține pornesc afaceri sau își exprimă ambiția de a face acest lucru. Femeile antreprenor de astăzi constituie numai 34.4%  din cei care desfășoară activități independente și doar  20% în industrie.

        Femeile Ambasadori ai Spiritului Antreprenorial vor servi drept modele și vor evidenția rolul pe care femeile îl pot juca în crearea de locuri de muncă și în promovarea competitivității. Femeile aleg, în general, să înceapă și să gestioneze firme aflate în industrii cum ar fi de vânzare cu amănuntul și servicii către persoane care sunt adesea percepute ca fiind mai puțin importante pentru dezvoltarea economică și pentru economia bazată pe cunoaștere.

        Nou numiții ambasadori vor contribui la creșterea încrederii în înființarea și crearea de afaceri de succes în toate domeniile. Ei vor fi, de asemenea, modele pentru a inspira alte femei să devină antreprenori spunându-le povestea lor.

        În paralel, mai mult de 700 de experți Enterprise Europe Network se vor întâlni din 7 până în 9 octombrie pentru a discuta modul cel mai bun în care pot fi sprijinite întreprinderile mici într-un climat economic dificil. Cu aproape 600 de parteneri locali, rețeaua oferă sprijin și consiliere pentru 2.5 milioane de IMM-uri europene,  ajutându-le să facă cele mai multe oportunități de afaceri în UE.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală