Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală
18.06.2010 - Rolul Organizaţiilor societăţii civile în susţinerea dialogului civic şi a participării publice la buna guvernare
ED Targoviste

        Centrul de Asistenţă pentru Organizaţii Neguvernamentale – CENTRAS şi Reprezentanţa Comisiei Europene în România au plăcerea să vă invite la masa rotundă cu tema „Rolul Organizaţiilor societăţii civile în susţinerea dialogului civic şi a participării publice la buna guvernare”.

        La 20 ani de la evenimentele din decembrie 1989, România este în continuare numită „o tânără democraţie” tocmai pentru că exerciţiul democratic nu este facil şi nu implică numai pluripartitismul politic. Organizaţiile societăţii civile trebuie şi sunt direct implicate alături de structurile politice în procesul decizional, acţionând de cele mai multe ori ca facilitator al dialogului social la nivelul publicului larg.

        Astfel, iniţiativa organizatorilor este aceea de a consolida la nivelul României locul societăţii civile organizate în dezbaterea interinstituţională, prin crearea unei platforme de colaborare şi coordonare a reprezentanţilor societăţii civile, care sunt membri în Comitetele de Monitorizare, cu scopul poziţionării Organizaţiilor Neguvernamentale ca purtătoare de cuvânt ale cetăţenilor în cadrul acestor structuri, în concordanţă cu politicile şi recomandările europene.

        În cadrul mesei rotunde vor fi puse în discuţie obstacolele şi provocările, modelele de bună practică în activitatea reprezentanţilor ONG în comitetele de monitorizare, precum şi construirea unei agende comune de acţiune, în scopul creşterii nivelului de autoritate al sectorului neguvernamental prin intermediul reprezentanţilor săi în Comitetele de Monitorizare.

        Evenimentul se va desfăşura la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene (str. Vasile Lascăr, nr. 31), etajul 1, sala Titulescu, în data de 18 iunie, începând cu orele 10.00.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală