Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală
31.12.2009 - Soluţii pentru combaterea sărăciei - 2010 – Anul european de luptă împotriva sărăciei şi excluziunii sociale
ED Targoviste

        Cu zece ani în urmă, liderii europeni se angajau ca, până în 2010, să pună capăt sărăciei în UE. Ne apropiem de termenul stabilit, însă obiectivul este încă departe de a fi fost îndeplinit.

        Sărăcia nu este un fenomen care se limitează doar la ţările în curs de dezvoltare, ci este o realitate cu care se confruntă şi societatea europeană. Este o problemă complexă, care îi împiedică pe mulţi oameni să ducă o viaţă normală. Acest flagel social se explică prin diverse cauze: nivel de educaţie scăzut, dependenţă de droguri sau o copilărie marcată de un acces limitat la resurse culturale, sociale şi materiale.

        În UE, o persoană este considerată săracă dacă venitul său este sub 60% din salariul mediu pe economie. Aproximativ 80 de milioane de cetăţeni europeni (peste 15% din populaţia UE) trăiesc la limita sau sub limita sărăciei. Un european din zece trăieşte într-o familie de şomeri şi pentru 8% din cetăţenii UE a avea un loc de muncă nu este de ajuns pentru a ieşi din sărăcie.

        Însă situaţia nu este disperată! Solidaritatea este una din valorile de bază ale UE. Iată de ce Uniunea Europeană a declarat 2010 anul european de luptă împotriva sărăciei şi excluziunii sociale. Cu această ocazie vor fi organizate diverse activităţi, printre care o reuniune care se va focaliza pe cetăţenii europeni care trăiesc în sărăcie (în luna mai) şi o masă rotundă (în luna octombrie). De asemenea, fiecare stat membru va avea propriul său program, pe probleme specifice.

        Combaterea sărăciei este unul din principalele obiective înscrise în planul pentru creştere economică şi locuri de muncă (Strategia de la Lisabona), adoptat de statele membre în anul 2000. Anul european de luptă împotriva sărăciei şi excluziunii sociale va avea un rol de catalizator pentru a continua lupta împotriva sărăciei, facilitând astfel concretizarea acestor obiective ambiţioase.

Anul european 2010

Pe aceeaşi temă
Soluţii creative


NoutatiALTE NOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală