Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală
19.01.2010 - Comisia Europeana, Fondul Monetar Internaţional si Banca Mondiala efectueaza o misiune comuna de evaluare în România
ED Targoviste

        În data de 20 ianuarie Comisia Europeană va trimite o misiune de o saptămână la Bucureşti pentru a evalua dacă condiţiile pentru deblocarea celei de-a doua tranşe a împrumutului acordat României de Uniunea Europeană sunt îndeplinite. Tensiunile politice ce au dus la întârzieri în adoptarea proiectului de buget pentru 2010 au împiedicat misiunea ce a avut loc în octombrie să încheie evaluarea.

        Vizita CE va avea loc împreună cu FMI şi Banca Mondială.  Discuţiile se vor concentra pe execuţia bugetară pentru 2009 şi pe bugetul 2010 adoptat în Parlament în data de 14 ianuarie, incluzând măsurile ce stau la baza atingerii ţintei de deficit de 5,9% pentru acest an. De asemenea, misiunea va evalua şi progresele reformelor structurale cheie în următoarele domenii: guvernanţa fiscală, reglementarea sectorului financiar şi absorbţia fondurilor UE.

        Încheierea cu succes a misiunii de evaluare ar permite deblocarea celei de-a doua tranşe de 1 miliard de euro de către Uniunea Europeană. 1.5 miliarde de euro au fost deblocaţi în iulie 2009, din pachetul total de asistenţă UE de 5 miliarde de euro.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală