Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Pactul ecologic european
11.04.2011 - Energie inteligentă pentru un viitor durabil
ED Targoviste

        Ediţia din 2011 a Săptămânii energiei durabile invită cetăţenii, întreprinderile şi administraţiile publice să caute soluţii pentru a reduce consumul de energie în Europa.

        Produsă cu ajutorul soarelui, vântului, apei şi biomasei, energia regenerabilă reprezintă puţin peste 10% din totalul energiei consumate în Uniunea Europeană. Începând din 2005, Săptămâna europeană a energiei durabile pledează pentru utilizarea pe scară cât mai largă a energiei regenerabile şi îşi propune să demonstreze că fiecare dintre noi poate contribui la reducerea consumului energetic total.

        În săptămâna 11-15 aprilie, 43 de ţări europene vor organiza peste 600 de evenimente la care se estimează că vor participa aproximativ 30 000 de persoane. Ediţia de anul acesta pune accent pe eficienţa energetică şi energia regenerabilă.
În oraşul suedez Örebro, de exemplu, câştigătorii unui quiz de mare amploare vor pleca acasă cu produse eficiente din punct de vedere energetic.

        La Albacete, în Spania, o agenţie locală va prezenta tehnici de conducere auto care permit diminuarea consumului de combustibil cu până la 15%.

        Un "dejun verde" organizat la Paris va reprezenta ocazia ideală de a aduce în discuţie rolul antreprenorilor în contextul unei economii mai ecologice.

        La Bruxelles vor avea loc conferinţe şi expoziţii care vor reuni responsabili politici, reprezentanţi ai industriei şi oameni de ştiinţă în cadrul celui mai mare forum european dedicat energiei durabile. Printre temele abordate se numără ameliorarea performanţelor energetice ale clădirilor şi promovarea unei industrii europene mai ecologice.

        De asemenea, capitala europeană va recompensa proiectele cele mai ambiţioase şi mai inovatoare. Şase dintre acestea vor primi premiile europene pentru energie durabilă, decernate de Comisia Europeană. Printre proiectele câştigătoare în 2010 se numără şi un program care a permis unor şcoli din Budapesta să-şi diminueze cu 40% consumul energetic.

        Toate aceste eforturi contribuie la îndeplinirea obiectivelor pe care Uniunea Europeană şi le-a fixat pentru anul 2020: reducerea, cu 20%, a emisiilor de gaze cu efect de seră, acoperirea a 20% din necesarul energetic cu ajutorul surselor regenerabile de energie şi reducerea, cu 20%, a consumului total de energie.

Găsiţi un eveniment aproape de dumneavoastră
Săptămâna energiei durabile la Bruxelles


Related Links


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Pactul ecologic european