Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE FlagPUBLICAŢII
Publicatii 2018
Publicatii 2017
Publicatii 2016
Publicatii 2015
Publicatii 2014
Publicatii 2013 Publicatii 2012 Publicatii 2011 Publicatii 2010 Publicatii 2009
UE Flag NOUTAŢI UE
-
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Pactul ecologic european
23.03.2010 - Energie durabilă pentru Europa
ED Targoviste

       Cu ocazia Săptămânii europene a energiei durabile 2010, noul comisar european pentru energie îşi prezintă strategia privind reducerea dependenţei Europei de energiile fosile.
       Pentru comisarul Günther Oettinger, promovarea eficienţei energetice şi a energiilor regenerabile se numără printre priorităţile majore ale mandatului său. Oficialul european urmează să-şi expună strategia în discursul de deschidere a Săptămânii energiei durabile.

        În fiecare an, acest eveniment marchează punctul culminant al campaniei „Energie durabilă pentru Europa”, care vizează promovarea în rândul cetăţenilor, al întreprinderilor şi al organismelor publice a producţiei şi a consumului de energie provenind din surse regenerabile.
Săptămâna energiei durabile este cel mai important forum european privind viitorul energetic durabil. Acest eveniment este o ocazie pentru părţile interesate de a descoperi împreună noi iniţiative şi de a stimula investiţiile în favoarea tehnologiilor ecologice.

        Propunerile Comisiei Europene vor da un nou impuls dezbaterilor şi conferinţelor care vor avea loc la Bruxelles, în perioada 22-26 martie. În toată Europa, vor fi organizate 267 de „Zile ale energiei”, care vor propune diverse activităţi. La Nicosia, tinerii sunt invitaţi să participe la un concurs de desene şi afişe pe această temă. La Barcelona, o companie teatrală va interpreta o piesă destinată să-i sensibilizeze pe copii faţă de importanţa reducerii consumului de energie.

        În acest an, temele centrale ale Săptămânii energiei durabile sunt transporturile urbane şi dezvoltarea de reţele „inteligente” de distribuţie a electricităţii, făcând apel la noile tehnologii pentru a reduce impactul asupra mediului.
Un alt moment-cheie al acestei ediţii va fi decernarea premiilor europene pentru energie durabilă celor mai ambiţioase şi inovatoare proiecte în domeniu.

        Energia durabilă este un element central al strategiei economice pe termen lung a UE şi al acţiunilor sale de combatere a schimbărilor climatice. Până în 2020, Uniunea Europeană şi-a propus să atingă un triplu obiectiv: reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră, ameliorarea cu 20% a eficienţei energetice şi creşterea până la 20% a ponderii energiilor regenerabile în consumul total de energie.

Săptămâna europeană a energiei durabile
Campania „Energie durabilă pentru Europa”

Acţiunile UE împotriva schimbărilor climatice


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Pactul ecologic european