Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Pactul ecologic european
05.05.2022 - Pactul verde european: decarbonare, tranziție justă, securitate energetică – dialog cu actori europeni
ED Targoviste

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează un dialog on-line pe teme de actualitate din domeniul energiei, inclusiv aspecte legate de decarbonare, tranziția justă și securitatea energetică.

Evenimentul va fi deschis de dna. Ramona CHIRIAC, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România. Principalul invitat al evenimentului este dl. Tudor CONSTANTINESCU, consilier principal al Directorului-General, Direcția Generală pentru Energie, Comisia Europeană.

·       politică energetică

·       5 mai 2022, 11:30 EEST - 5 mai 2022, 13:00 EEST

Informații practice

Când

joi 5 mai 2022, 11:30 EEST - joi 5 mai 2022, 13:00 EEST

Limbi

română

Descriere

 

Pactul verde european: decarbonare, tranziție justă, securitate energetică – dialog cu actori europeni

Tranziția justă este un element-cheie al Pactului verde european în contextul obiectivelor de decarbonare ale Uniunii Europene la orizontul anului 2050, astfel încât nicio regiune și niciun cetățean să nu rămână în urmă. Aceste aspecte sunt deosebit de relevante în România și cele 6 județe care vor beneficia de investiții prin Fondul de Tranziție Justă. În același timp, odată cu criza prețurilor la energie, Comisia Europeană a propus statelor membre o serie de instrumente pentru gestionarea acesteia, având în vedere și nevoia gestionării sărăciei energetice. În plus, la data de 15 decembrie 2021, Comisia a adoptat un pachet de propuneri care să permită îndeplinirea obiectivelor ambițioase din domeniul climei și energiei, vizând în special piețele de gaz, reducerea emisiilor de metan și performanța energetică a clădirilor.

În contextul războiului din Ucraina, tranziția către energii regenerabile și reducerea dependenței de surse fosile a dobândit valențe și mai pronunțate de securitate energetică. În acest context, pe 8 martie 2022, Comisia Europeană a prezentat comunicarea RepowerEU, un plan de acțiune pentru asigurarea independenței Europei de hidrocarburile din Rusia până în anul 2030.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Pactul ecologic european