Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Pactul ecologic european
26.03.2009 - „Uniunea Europeană ar trebui să crească utilizarea pădurilor în abordarea schimbărilor climatice", îndeamnă CESE
ED Targoviste
        În timpul sesiunii plenare din 24 şi 25 martie 2009, Comitetul Economic şi Social European (CESE) a adoptat un aviz exploratoriu, care subliniază importanţa pădurilor în lupta împotriva schimbărilor climatice. Avizul evidenţiază rolul important al pădurilor şi al produselor pe bază de lemn ca o măsură cu costuri eficiente pentru a combate schimbările climatice şi propune ca UE să extindă considerabil utilizarea durabilă a produselor din lemn. De asemenea, Comitetul îndeamnă UE să ia iniţiativa în gestionarea durabilă a pădurilor la nivel mondial.

       La cererea Vice-Preşedintelui Comisiei Europene,  Margot Wallström, vice-preşedintele CESE Seppo Kallio (Grupul III, Interese Diverse, Finlanda) a elaborat un aviz care afirmă  “rolul semnificativ" al pădurilor şi al produselor pe bază de lemn în atenuarea schimbărilor climatice prin absorbţia şi stocarea dioxidului de carbon din atmosferă.

       Textul adoptat de Comisie solicită măsuri specifice pentru extinderea utilizării pădurilor, pentru ca să fie stabilit un Comitet european de experţi în domeniul silviculturii şi al mediului, precum şi pentru ca să fie făcute toate eforturile posibile pentru a răspunde cerinţelor de raportare a emisiilor de gaze cu efect de seră. CESE consideră că este important pentru Uniunea Europeană să se angajeze cu partenerii săi la nivel global jucând un rol mai activ în politica forestieră internaţională, şi îndeamnă Uniunea  "să ia conducerea în promovarea durabilă a pădurilor gestionate la nivel mondial".

       Printre alte constatări, Comisia subliniază faptul că, timp de mai multe decenii până în prezent, pădurile europene au funcţionat ca nişte elemente de absorbţie a dioxidului de carbon, deoarece creşterea lor anuală a depăşit tăierile, contribuind astfel la încetinirea creării de dioxid de carbon în atmosferă.


Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactaţi:
Christian Weger la CESE de presă,
99 rue Belliard, B-1040 Bruxelles
Tel.: +32 2 546 9396/9586; Mobil: +32 475 75 32 02
E-mail: press@eesc.europa.eu
Site web: http://www.eesc.europa.eu/
Comunicate de presa:
http://www.eesc.europa.eu/activities/press/cp/index_en.asp (în limba engleză)


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Pactul ecologic european